010 261 70 23 Ik wil verhuren
Image

Welke verzekeringen heeft u nodig bij het verhuren van een woning?

Heeft u onlangs een beleggingspand aangekocht en bent u van plan om dit te verhuren? Of verhuurt u al enige tijd een tweede woning? In beide gevallen is het belangrijk om uw belegging goed te verzekeren. Echter is dit wellicht niet het eerste waaraan u denkt bij het verhuren van een woning. Daarom zetten wij graag voor u de belangrijkste verzekeringen op een rij:

  • Opstalverzekering

Met een opstalverzekering verzekert u de woning tegen schade veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, storm of inbraak. Dit betreft een algemene verzekering verplicht voor woningeigenaren, echter dient u in dit geval wel bij uw verzekeraar aan te geven dat het om een belegging gaat en u de woning verhuurt.

Verhuurt u een appartement of een woning in een flat? Dan sluit u zich in de meeste gevallen aan bij de gebouwenverzekering van de Vereniging van Eigenaren (VvE). De vereniging is verplicht om een collectieve opstalverzekering af te sluiten, geldend voor het gehele appartementencomplex of flatgebouw waar uw woning onderdeel van uitmaakt.

  • Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd tegen schade die door het gebouw ontstaat aan derden. Dit geldt voor zowel materiƫle als immateriƫle schade. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan schade veroorzaakt door losliggende dakpannen in geval van een storm.

  • Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering verzekert u de zaken in- en aan de woning tegen schade, brand en diefstal. Onder inboedel vallen o.a. meubilair, persoonlijke eigendommen, apparatuur en zonneschermen. Ook verzekert u zich hiermee tegen schade die veroorzaakt wordt door uw inboedel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kortsluiting door apparatuur dat niet naar behoren functioneert. Het is daarom verstandig – met name wanneer u de woning gemeubileerd verhuurt of wenst te verhuren – een dergelijke verzekering af te sluiten.

Bovenstaande verzekeringen zijn de meest voorkomende verzekeringen. Echter kunnen de verzekeringen die van belang zijn per situatie verschillen. Wij raden u daarom te allen tijde aan om contact op te nemen met een specialist die u hierin kan adviseren.