010 261 70 23 Ik wil verhuren
Verhuurklaarmaken_woning_Huurgarant.com

5 tips voor het verhuurklaar maken van uw woning

Wilt u binnenkort uw woning voor de eerste keer verhuren? Of wisselt u van huurders? Dan zijn er een aantal belangrijke zaken die u voor de start van de huurperiode moet regelen. Er komt namelijk meer bij kijken dan alleen een grote schoonmaak. Daarnaast vergroot een goede voorbereiding de kans op een spoedige verhuur. Lees hieronder vijf onmisbare tips om uw woning klaar te maken voor de verhuur.

  • Maak uw woning goed schoon

Het ligt misschien voor de hand, maar daarom niet minder belangrijk; de grote schoonmaak van uw woning. Een frisse woning is een stuk aantrekkelijker dan een woning die rommelig en niet schoon is.

  • Bekijk het onderhoud van de woning

Denk bijvoorbeeld aan het oplossen van krakende deuren en het onderhoud van de ramen, cv-ketel en de keuken. Dit zorgt ervoor dat u tijdens de huurperiode minder omkijken naar de woning heeft.

  • Gemeubileerd verhuren? Zorg ervoor dat de meubels in goede staat zijn

HUURGARANT.com geeft de voorkeur aan gestoffeerde en gemeubileerde woningen. Gemeubileerde woningen kunnen zorgen voor een hogere huurprijs. Wanneer je een gemeubileerde woning wilt verhuren, zorg er dan wel voor dat u de persoonlijke eigendommen uit de woning haalt.

  • Informeer de VVE en uw huidige buren over de verhuur

Licht voor de startdatum van de verhuurovereenkomst de VVE en eventuele buren in. Dit voorkomt de nodige vragen. Daarnaast stellen de VVE’s het de huurder verplicht om verhuur te vermelden.

  • Haal persoonlijke spullen weg uit de woning

Neutraliseer de woning. Haal bijvoorbeeld de persoonlijke items uit de woning en zorg ervoor dat u geen kostbare spullen achterlaat.

Met deze tips is uw woning snel verhuurklaar. Heeft u een woning die u graag wilt verhuren en bent u op zoek naar een betrouwbare huurder? Neem vrijblijvend contact met ons via info@huurgarant.com of bel naar 010 261 70 23.